vrijdag 11 december 2015

Rustdag wordt Bike for Dad

Na ontbijt direct naar de startplek om uit te zoeken hoe het zit. Bijna de hele stad loopt in een Bike for Dad shirt rond. Zowaar de 1e stand is voor de inschrijving, waar ik als enige op de lijst in latijns schrift invul. Deze inschrijving wordt op de gevoelige pixeltjes vastgelegd. De start is om 15u lokale tijd, dus ik kan nog de stad verkennen. Rondslenterend scoor ik nog een BfD wielrenshirt en bezoek 2 Wats. Bovendien moest ik nog naar de kapper, dus dat kan mooi hier voor een paar euro. Een dame millimetert met schaar en tondeuse het stugge Hollandse haar op tropenlengte. Wasbeurt na en ze probeert extra's aan te smeren als scheerbeurt en facial masage, maar ik moet me gereedmaken voor fietstocht. Voor de duidelijkheid: deze tocht is van de kroonprins voor zijn geliefde vader HM King Bhumibol.

Zelden zo'n leuk evenement meegemaakt als dit, met duizenden Thai fietsen over afgesloten sneĺwegen. Met uit de sloot opgeviste barrels, racefietsen, kinderfietsjes, mountainbikes met XXXL banden, en zo meer, wat een festijn.  Fantastisch, nog meer mensen langs de weg zwaaien met vlaggetjes en roepen. Tientallen kinderen juichen en delen water uit langs de kant. Een complete politie- en legermacht is uitgerukt, alles staat hiervoor stil. Op de helft, 15 km,een pauze met water, medische verzorging, live muziek en bekoorlijke danseressen. Dit moet je op de foto zien en daarvan heb ik er veel gemaakt. In bijna donker komen we over de finish, waarna het feest daar doorgaat. Het volkslied wordt zel tv 2x gespeeld. Ook is daar een bakje eten voor de fietsers, dus dineren is niet meer nodig. Daarom ga ik naar een hippe tent voor een koffie met regenboogtaart.

Een hoogtepunt dit evement, waarvan ik later op de TV in het hotel de beelden zie uit Bangkok - massaal. Tenslotte zat in mijn EHBFO doos een passend batterijtje voor de fietscomputer, zoals het hoort, dus die kan ik weer gebruiken. En het geplande (oli)Phant hotel is gecanceld, ik blijf een extra nacht in dit Grand hotel. Morgen richting Si Sa Ket.
30 niet-GPS-km = 260 km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten