woensdag 9 december 2015

Langs historical park naar Surin

Slecht geslapen, hard bed, haan van slag: die kukelekuut hele nacht door en allerlei lawaai, kennelijk uur lang orakel of ochtendgebed voor een groep arbeiders om 5 uur 's morgens?
Opm. het lukt niet om foto's hier te downloaden, dus het fotoalbum komt later wel.
Om 6u nog even geslapen en daarna gepakt en ontbijt van rijstprutje en, hoera! gebakken banaan. Het belooft weer een mooie dag te worden, maar tot Surin lijkt accomodatie lastig te zijn. Wellicht lange etappe en weinig tijd om het kleine Angkor Wat onderweg te bekijken. Gisteren wassie gedaan, maar gaat nog nat de tas in.
Zoals ik vreesde is het een steile klim naar Phanom Rung - 350m. Daar aangekomen blijkt het Eftelimg te zijn. Een buschauffeur gaat z'n Engels op me oefenen, terwijl ik het uitgezwete vocht weer aanvul. Later zegt hij dat ik er niet fietsen kan en ik weet niet hoe groot het is. Hij raad aan naar het rustiger Phanom Muang te gaan. Na een nog steilere afdaling blijkt dat omfietsen te zijn. Dan maar niet; het zijn Kmer heiligdommen en voor de grootste, Angkor Wat inCambodja, krijgen we meerdere dagen.
Stug doorfietsen met onderweg echte Army Coffee, wat eten en smoothie. Dat geeft munitie in de benen. Het is armoedig landbouw gebied met houten huizen op palen, voor onderdak lijkt het niks. Na 70 km kom ik op de 226, die een drukke 4-baans weg is, wel met strook voor langzaam verkeer. Nog 20km en langs de hele weg is het vlaggenparade. Om de 50m 3 vaggen, 2 van Thailand en 1 van het koninklijk huis, denk ik.
In Surin aangekomen op zoek naar hotel, het Petchkasem Grand  heeft sterren en reviews, in het centrum voor de rustdag morgen.  Dan is het Bike for Dad en ik fiets zowaar door de start/finish boog. Podium staat al opgesteld en een terrein vol met standjes. Een echt evenement, dus ik vermaak me morgen wel. De receptioniste weet niet hoe laat het begint. Alternatief is naar de olifanten show, maar die is morgen niet, zegt ze. Het Grand valt wat tegen, maar te doen en goed bed. Alleen liggen in kingsize bed voeten nog buitenboord.
90 km er bij = 230 km tot.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten