woensdag 9 december 2015

Mooi fietsen met afvaltas

NB de max. speed op de gps was 95 km/u, maar toen lag de fiets in de pickup...
Bij het afrekenen, kreeg ik nog geld terug, waardoor m'n bungalow ca. 12 euro kost. Vandaag voor de 2e maal de, meest, afdaling naar Non Din Daeng. Gisteren geen tijd voor, maar nu kon ik genieten van het uitzichtpunt over het stuwmeer en de groene bergen. Iets verder bij een Wildlife Sanctuary gestopt, maar daar kon ik verder niets bekijken, zij beheren het reservaat voor olifanten en andere bedreigde dieren. Ontbijt bij een 7-Eleven, waar je tenminste koffie en een klef broodje kunt krijgen.
Ruim halverwege rij ik een Wat binnen (jullie weten nu wat een Wat is) en dondert plots een tas van de fiets. De monniken kijken even op en gaan verder met mediteren of verlichten, denk ik, want ze helpen niet even. Inpectie brengt het probleem aan het licht: de ophanging is van de tas afgebroken. Vaude, een slechte beurt. Problemo als je door de rimboe fietst, maar ik ben in een stadje. Op zoek naar een Gammaatje voor schroefjes en moertjes. Lieftallige dames helpen me aan de juiste maat voor 12 Baht, een paar cent! Gered, ik kon ze wel zoenen. En ze verkopen tuinsets waar ik dankbaar gebruik van maak voor het reparatiewerk. En hij hangt weer.
Een prachtig landschappelijke omgeving, waar ik door fiets en op het succes neem ik een ijsje bij een kromgebogen vrouwtje met een paar tanden en doek om het hoofd van 78 jaar. Trots vertel ik dat mijn moeder 95 is, maar niet dat ze er een stuk beter uitziet. De berg waarop het  historische monument Prasat Phanom Rung moet liggen, komt in zicht, wel hoog! Een Thaise sportfietser wijst me waar het Smart resort ligt. Ze spreken daar weer nauwelijks engels en weten ook niks van een reservering. Maar heb een hut en die kost ruim een tientje, maar met ontbijt.
Gefietst 50 km = 140 km totaal.

3 opmerkingen:

  1. Gerrit super leuk zijn je verhalen. Een print van de 1e dagen vandaag bij moeder afgeleverd. Fijn dat er steeds weer een oplossing is voor je mankementen. Fiets ze en geniet ze! Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een wereldfietser moet soms flexibel en creatief zijn. Leuk dat moe ze krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om je reisverhaal te lezen. Avontuur genoeg. Blijkbaar ook goed gesteld met de wifiverbinding, je kunt tot nu toe dagelijks aanvullen. Ik moet nu naar m'n werk... Fiets ze vandaag.
    Groetjes, Bar

    BeantwoordenVerwijderen