zaterdag 19 december 2015

Bus en bike naar Siem Reap

Along Veng was het laatste bolwerk van de Rode Kmer, waar men zich pas in 1997 overgaf. Borden van de Cambodja Peoples Party zie je overal en we zijn het laatste hoofdkwartier en graf van Pol Pot gister gepasseerd. Het was een heel gedoe om een afspraak te maken voor  het 1e stuk van 50 km bij de broer van de serveerster van het restaurant. Vandaag zou om 8 uur iets komen en uiteindelijk krijgen we alle 5 fietsen en 6 personen in 1 pickup gepropt.
Het blijkt dat de broer van met een vriend onderweg is naar het restaurant waar we afgezet zijn, dat wordt nog 1,5 uur wachten, dus kunnen we wat eten met fraai uitzicht op de bush.

Ze fietsen dan met ons mee, heel aardig. In straf tempo gaat het richting het grote complex van Angkor. Nog een stop bij 1 vd vele stalletjes met van suikerriet gebrouwen snoepjes, proberen en kopen. Na een lunchstop wijken de gidsen af van de geplande route. De meesten willen die volgen, maar ik vind het wrl zo fatsoenlijk om met de lokale jongens mee te fietsen. We komen bij de balie voor de tickets voor Angkor, waar ik eem 3-daagse pas koop voor 40 dollars. De jongens hebben 100 km gefietst en we gaan naar het hotel. Bij een drankje worden we uitgenodigd voor een kerstviering voor kids in hun kerk. Ik spreek morgen om 8 uur af, of anderen mee gaan is nog niet bekend. Aardige lui in ieder geval, maar de Engelse conversatie is moeizaam. Luxe hotel met zeembad in Siem Reap.
Plus 50 km in zadel = 800 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten