zaterdag 12 december 2015

Laatste stuk alleen

Weer een knoeterhard matras en op zo'n  moderne TV is geen aan/uit knop te vinden, dus staat de hele nacht aan met een blue screen. Op den duur heb ik er een shirt over gegooid.
Het stuk Si Sa Ket - Ubon Ratchatani zal druk zijn, maar is niet te vermijden, tenzij met de trein. Zelfs de route voor wandelaars van Google maps gaat daar langs. Maar eerst kijken of ik een grote zaak zie, die een leesbril op ongeveer mijn sterkte heeft, of brillenzaak.
Voor het spoor ga ik van de 226 af een rustige weg op, eerst asfalt, later omverhard en daarna single-track. Maar komt goed en blijft een fraaie route tot de rondweg van SiSaKet.
Verderop kom ik langs een Tesco waar een brillenzaak zou zijn. En jawel 2 dames smerem me niet 1, maar 2 modieuze leesbrillen sterkte 3,5 aan.
Het zou vandaag 80-85 km zijn, maar na 42 km staat op een bord nog 58 km naar Ubon = 100 km! zin een plaats zie ik dat de andere tas ook losraakt van de ophanging. Onderweg naar het station kom ik langs een fietsenzaak. Proberen of ik daar kan repareren; met gezamenlijke inspanning lukt dat prima. Ik wil betalen, maar dat mag niet. Daarom geef ik de jongen mijn pas gekregen shirt, er worden foto's gemaakt en ik krijg water mee. Nog 35 km doorbuffelen naar Ubon. Het T3 hotel kan ik goed vinden. Fritz en Jelle zitten er al. Na opfrissen samen eten; de rest van het gezelschap: neef van Fritz en stel uit Roden.
+ 100 km = 440 km tot nu.

2 opmerkingen:

  1. Je hebt wel veel pech op je reis... Hoop dat er een oplossing komt voor je brillen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Twee leesbrillen rijker! Kun je tenminste weer fatsoenlijk lezen hoop ik. Succes op de verdere reis met de groep. Leuke mensen?

    BeantwoordenVerwijderen