zaterdag 19 december 2015

Gast op Kerstfeest voor kids

Fritz is gisteravond ook in het hotel aangekomen, na de wonderbaarlijke verschijning van van zijn paspoort in de 7eleven bij het T3 hotel in Ubon, onze startplaats. Vanmorgen zit ik bij Fritz te ontbijten, als onze Cambodjaanse vriend er al is. Achterop de brommer ga ik naar de happening van het Kerstfeest voor de kinderen. Het is een groot terrein met een open hal met hoog dak, bikepark, zwemplas en containers van de organisatie Elevate, een Zwitserse organisatie, verbonden aan het ICF genootschap ofzo. De projectmanager Koni Schwart geef me een hand en vraagt naar mijn komst.
Honderden kids zijn er al of worden in busjes afgeleverd. Er worden allerlei spelletjes en gedaan ik help als het kan, ook met uitdelers voor straks, maar het is vaak niet duidelijk wat er gebeuren moet, dus ik kijk het aan. De kids komen voor het kerstspel naar de hal. Creatief en vaak komisch wordt het geboorteverhaal van Jezus nagespeeld. Een man met extra lange flaporen speelt de ezel met Maria op de rug, maar de os in de stal is echt en dreigt even uit te breken. Hartstikke leuk gedaan met primitieve middelen. Ik geniet.
Vervolgens gaan groepen langs nummers, waar iets gedaan wordt. Ik help bij het vullen van vvan teiltjes, waar ze het handen wassen met zeep kunnen oefenen en op een andere plek wordt het tandenpoetsen gedemonstreerd en krijgen ze tandenborstel en -pasta mee. Tchamun? brengt me om 11u terug. Hij biedt aan vanmiddag mee te fietsen om de tempelcomplexen te laten zijn, prive gids dus. OK, lijkt me leuk. We hebben 3 dagen om Angkor te bekijken.

1 opmerking:

  1. Fijn dat Fritz er weer is, ben jij weer plv reisleider af.
    Geniet ze en de groetjes van moeder,H&J. In deze landen heb je soms wondermiddelen dus als je nog een zalfje tegen komt voor rode vlekken dan is het wat voor moeder want 1 arm zit er onder, maar gelukkig geen jeuk.

    BeantwoordenVerwijderen