woensdag 16 december 2015

2 dagen touren met groep

Omdat we nu met het groepje van 6 fietsers onderweg zijn, volhen we het reisschema op defietstoerist.nl en zal blog minder uitgebreid zijn. We zitten 2 dagen in een resort in Kantharalak, waar wifi bij de bungalow niet werkt, dus bij de receptie even bijwerken.

We zijn naar en door het platteland van ZO Thailand aan het fietsen met rijstvelden en rubber plantages. We komen buiten Ubon al snel op de bekende onverharde dirtroads met rode gravel of met veel kuilen en hobbels, die Fritz feilloos weet te vinden. Dat maakt het een vrij zware, lange 1e etappe. Onderweg stoppen we bij een winkeltje, waar de vrouw een kind in een hangmat wiegt. Aangezien ze ons gaat helpen, neem neem ik de taak van aan het touw trekken over. Dit gaat goed tot het kind de ogen open doet, mij ziet en het verschikt op een krijsen zet. Volgens mijn medereizigers val ik in de smaak bij een 2e vrouw met praatjes, waar ik danook mee op de foto moet.
De 2e dag zouden we het Kmer tempelcomplex Preah Vihear bezoeken, dat net over de hrens ligt en betwist geboed is. Er zijn de nodige projectielen over en weer geschoten, de grens blijkt dicht en Cambodjaanse soldatem ligge waarschijnlijk te slapen, maar misschien wel met de geweer in aanslag, wie weet, dat kunnen we beter niet riskeren. Daarom maar een rondrit door dit afgelegen gebied.
Van Ubon naar Kantharalak 95 km + rondrit  75  km = 610 km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten